söndag 31 juli 2011

NeuLash - Resultat 4

Nu har jag använt NeuLash i ungefär 2 månader och under de senaste veckorna har jag endast använt det varannan dag. Jag har den mindre förpackningen med NeuLash och den är fortfarande inte slut! Jag tycker själv att jag har väldigt långa fransar nu. Även de undre fransarna har blivit längre, vilket jag tror beror på att jag gnuggar mig så mycket i ögonen så serumet sprider sig dit. Här om dagen fick jag frågan om jag gjort fransförlängning på salong, det måste ju vara ett gott betyg! :)


/Maria - iphone

lördag 30 juli 2011

Strandhäng

Dagen idag har spenderats med finfina Moa på stranden. Picknick hade vi med oss också bestående av pastasallad och kycklingspett, till efterrätt blev det jordgubbar och kaffe. Massor av bubbel och babbel, mys!! :)








/Maria - iphone

"Jag kan visst cykla!"

Lilleman provsatt sin trehjuling igår med hjälp av sin mormor, och det var minsann jätteroligt! :)


Den här trehjulingen hade jag när jag var liten, vi planerar att lacka den grön. Men på hjulen är det plast så det får fortsätta vara rosa. Det blir alltså en grön och rosa trehjuling i framtiden! :)

/Maria - iphone

Operation vrida dygnet

Igår kväll påbörjades operation vrid dygnet. Vi hade ganska bra rutiner förut då William somnade vid 21.30-22.00 varje kväll. Men efter bröllop, kalas och allt vad vi varit iväg på så har dygnet vridits så lilleman har inte velat somna förrän sent. Vi bestämde oss därför för att vi ska bada honom kl. 20.00 varje kväll, efter det får han mat och mys och så ska vi försöka få honom att somna. Då kommer han i säng i någorlunda tid i alla fall.

Resultatet av nattens sömn kan kortfattat beskrivas så här: "Alla sov förutom Jag!!" Ja för inte kunde jag sova i natt inte, men det kunde visst alla andra. ;)

Bättre lycka i natt kanske!?

/Maria - iphone

fredag 29 juli 2011

Krusbär och hallonpaj med marängtäcke

Har nyss haft en supermysig fika på vår altan! Mamma, pappa, Emil och våra grannar var här och fikade. Gustav missade tyvärr kalaset då han är på jobbet. Jag bakade en krusbär och hallonpaj med marängtäcke. Så ut i trädgården och plocka både krusbär och hallon (så mysigt!) och sedan hittade jag ett mumsigt recept HÄR och snodde ihop en paj.












Det blev riktigt gott, om jag får säga det själv, och det finns kvar en bit till Gustav så han också får smaka! :)

Nu ska jag och William promenera hem till mamma och pappa och få grillat! :)

/Maria - iphone

En favorit i pyjamas

Vad härligt det är att vakna till fågelkvitter och solen som lyser in genom sovrumsfönstret, samt en bebis som ligger och gnussande letar efter mat. En favorit i dag är frukosten, så gott med makrill i tomatsås på fincrisp och ett glas multichi utblandat med vatten. (det sistnämna ska jag berätta mer om en annan gång!)


Igår fick William två pyjamasar av sin mormor och morfar. Det behövdes för William har börjat använda storlek 68 nu. Den storleken är lite stor, men flera av hans 62 kläder har börjat bli för små nu. Stora killen! Det står ju på kläderna att storlek 68 är 4-6 månader, den här killen är inte ens 3 månader ännu men passar nästan bättre i storlek 68 än 62. Haha! William fick häromdagen massor av fina kläder av sin mormor och morfar som jag också ska visa er! :)


/Maria - iphone

torsdag 28 juli 2011

Bara för att..

Bara för att det är så roligt att pilla med bilder! :)















/Maria - iphone

Hallon

Hur mysigt är det inte att kunna ta en promenad med barnvagnen till affären, köpa lite yoghurt, promenera hem. Sedan gå ut i trädgården och plocka lite hallon till yoghurten och sitta och mysa tillsammans med sin bebis i soffan och äta detta smaskiga!


Det kallar jag vardagslyx! :)

/Maria - iphone

Morgonkärlek

Att ligga bredvid sin underbara bebis i sängen på morgon och lyssna på hans andetag och titta på hur fantastisk söt han är måste vara det bästa som finns. Man bara ligger där och känner alla känslor för den lille välla upp och man är så lycklig att man nästan måste fälla en glädjetår eller två. När han sedan vaknar upp, sträcker på sig tittar på en med sina små söta ögon och sedan fyrar av ett leende då vet man att man utan tvekan är den lyckligaste i hela världen!


/Maria - iphone

onsdag 27 juli 2011

Kvällssol

Härlig promenad i den härliga kvällssolen med de två härligaste killarna jag vet! Idag har vi haft en riktig sommar-semester dag. :)


Nu ska vi mysa innan sängdags.

/Maria - iphone

Hälsningar från stranden

Det var så härligt nere vid badet idag! Lilleman satt hos sin mormor och tokskrattade åt hundarna så fort de skällde! Han bara spanade och spanade på dem hela tiden och när de började skälla skrattade han som jag aldrig hört han skratta förr. Vilket underbart skratt!! :) Han är då inte ett dugg rädd för hundarna i alla fall, gullungen!









/Maria - iphone

Kalas

Igår var en dag full av kalasande! Vi firade två av Williams kusiner och en av Gustavs bröder. Så vi var ute i stugan och mös, åt massor av tårta och hade det trevligt hela dagen. Idag ska vi ner till badplatsen nedanför vårt hus för första gången denna sommar, där ska vi mysa med mamma, pappa och hundarna! :)
_______________

Så här bra går det att sitta bara man har en liten hand som stöd bakom ryggen! :)


Det är så mysigt för William är så med och spanar, pratar och ler. Livet är bara helt underbart!! :)

/Maria - iphone

tisdag 26 juli 2011

Greenhouse

Igår öppnade mammas salong igen efter semestern och Britt har massor av REA på kläder från Greenhouse! 50% på allt!! :)



Jag fyndade lite:


Supersnygg sjal!



Snygg T-shirt som är lite A-formad så den sitter inte åt över magen - Gillas! :)



Superskön skjorta i strechig kvalité. Massor av roliga detaljer! :)

/Maria - iphone

måndag 25 juli 2011

Dopplanering

Så här planerade vi Williams dop.

Tid: Vi valde att ha dopet ett datum då så många av våra nära släktingar som möjligt kunde komma. Man fick välja mellan att ha dopet under själva mässan eller att ha ett separat dop efteråt, vi valde det andra alternativet.

Plats: Vi valde den kyrka som ligger närmast där vi bor, det är en jättefin liten träkyrka som är jättemysig. Det kändes rätt när vi var där och tittade.
Dopfikat tänkte vi först ha i vår trädgård, men med tanke på vädret och att det blev så många gäster valde vi att vara i församlingshemmet bredvid kyrkan. Detta fungerade jättebra och det var super att kunna åka dit och duka upp allt dagen innan.

Tema: Vi hade ett färgtema under dopet vilket var grönt och blått. Vi hade grönt och blått band på dopklänningen, tårtan hade blåa och gröna stjärnor samt att alla ballonger och serpentiner gick i blått och grönt.

Dukningen: Vi dukade upp två långbord, ett långt bord för buffén, ett bord för dryck, ett för kaffe och tårta samt ett presentbord.

Mat: Vi bjöd på lunch vilket bestod av en buffé med potatissallad som mamma lagat, helstekt fläskfilé med kapris och bacon som Gustavs mamma lagat, Västerbottenpajer som Gustavs pappas fru lagat och en god sallad med vattenmelon som jag gjorde. Vi hade även egen mat till barnen, de fick små kycklingklubbor och kycklingnuggets, potatis, dipp i små plastsnapsglas och grönsaks stavar. Det verkade som att barnens egen buffé hade varit populär!
Drycken bestod av alkoholfri äppelcider, kolsyrat vatten, lättöl samt rött och vitt vin. Efterrätten blev en god stor tårta och kaffe eller the. Tårtan valde vi att beställa eftersom vi inte hade ordentligt med tid för att baka själva. Gustavs mamma hade även med sig några småkakor.

Dekorationer: Vi hade ballonger och serpentiner att dekorera med, även små stjärnor som jag strödde ut på borden, vi hade också blommor på borden. Jag skrev även ut några foton på William som jag skrev en text under. Dessa satte vi ut på borden så gästerna kunde få se några olika glimtar ur hans liv. Alla tyckte det var jättekul med fotona. Jag klippte även ut boktsäverna i William i färgat hårt papper som jag satte upp ovanför presentbordet.

Så här såg det ut:











/Maria

Vinnaren av ett måltidsmått!

Grattis Ida som blev vinnaren av måltidsmåttet jag lottar ut i samarbete med Måltidsmåttet.se. Jag har mailat dig.

Av 18 lotter var det nummer 3 som vann!

/Maria

Studierna

Från och med idag ska jag försöka få klart det skolarbetet jag inte hann med att skriva under den sista kursen jag läste innan William kom till oss. Det var rätt tungt i slutet av graviditeten så jag orkade helt enkelt inte med och fick skriva den här uppgiften i efterhand istället. Allt annat är klart så det är det sista jag har kvar. :) Jag har bestämt att jag ska plugga en halvtimme om dagen, för under den tiden hinner jag få mycket gjort, samtidigt som det inte blir för jobbigt. Jag vill ju fortfarande kunna njuta av att vara med William så en halvtimme fick vara lagom. Då betar jag nog av uppgiften på inte allt för lång tid.



Sagt och gjort så passade jag på att plugga min halvtimme idag medan William sov, för att det skulle bli lite roligare tog jag mig en kopp kaffe och ett blåbärsmuffin. :) William sov precis en halvtimme innan han vaknade och ville busa med mig, äta och byta blöja. Det här fick mig att börja fundera på hur det kommer att gå till hösten. Från och med halva höstterminen kommer jag att uppta mina studier igen. Jag har dock sökt på distans, men det är heltidsstudier och jag kommer att vara hemma med William samtidigt. Kommer det att fungera!? Jag får helt enkelt göra mitt bästa och försöka vara effektiv när lillen sover.



Titta förresten vilka söta William fick av sin farmor, förstora ännu, men det tar nog inte allt för lång tid innan han kan ha dem! :)

/Maria - iphone

Fruktigt

Det blev ännu en sen kväll, men nu är vi hemma igen och ska sova i vår egen säng! :) William somnade redan vid 19.30, så fortsatte han sova i bilen när vi åkte hem vid kl. 23. När vi kom hem fick han en ny blöja och lite amning i sängen och så somnade han om. Duktiga lilla killen! Gustav sover också för han ska jobba dubbelpass i morgon, nu är det bara jag som borde slå ihop ögonlocken också, men jag är ju lite bloggberoende... ;)

Kvällens efterrätt stod vi för och det blev massor av frukt och några olika sorbeer till. Mums var det! :)





Vi hade lite "Afrika-tema" på middagen eftersom vi alla var i Kenya tillsammans förra våren. Till förrätt fick vi en god soppa, precis som vi brukade få där och till middag blev det en mumsig kycklinggryta från Kenya och couscous. Efterrätten blev massor av frukt eftersom vi brukade få god fruktbuffe där också. Åh vad härligt när man tänker tillbaka, det var en fantastisk semester med en spännande safari och så mycket mer! :)

/Maria - iphone

Dragning

I morgon (vilket egentligen är idag) drar jag en vinnare av ett måltidsmått! :)

/Maria - iphone

söndag 24 juli 2011

Härliga dag!

Åh vad vi har det härlig ute vid stugan. Vi firat Gustavs mamma än en gång sen hon fyllde jämt och idag har vi ätit god brunch, plockat blåbär och gjort tårta, eldat i badtunnan och badat lite samt haft vattenkrig. Jättemysigt har vi! Ikväll ska vi äta god mat, bada mer tunna och en massa annat! :)






/Maria - iphone

Bröllop

Åh bröllopet var så vackert och brudparet än vackrare! Vacker klänning, vackert hår. Ja, helt fantastiskt var det. God mat och tårta fick vi sen och så hann vi se en fin brudvals innan vi åkte hem till Gustavs mamma där vi sover i natt. Efter en nattmacka, amning och sövning ligger vi nerbäddade i sängen och ska sova. För i morgon, då är det dags för mer festligheter! :)

Det var förresten Gustavs styvsyster som gifte sig. Innan vi gick sa hon att nu vet vi vad vi har att vänta, då visade vi lilleman i liggdelen och sa detsamma till henne! ;)

/Maria - iphone

lördag 23 juli 2011

Make up

Nu åker vi strax på bröllop så det kommer inte finnas så mycket tid till bloggande idag. Men något inlägg ska jag allt kunna lägga upp under kvällen. :)

Gjorde ett litet försök att visa dagens make up, jag har använt grå, blå och lite silvriga toner. All make up kommer från Amati. :) Man kan också se lite av hur långa fransarna blivit, jag tycker själv att de börjar på att bli galet långa! ;)






/Maria - iphone

Fixa och dona

Hela eftermiddagen och kvällen har vi fixat och donat inför att sova borta en natt, inför bröllopet vi ska på i morgon och inför 60års kalaset vi är med och anordnar på söndag. Det skulle handlas mat och presenter, slås in paket, scrapbocka ett kort till brudparet, bakas bröd, packas och planeras. I kaoset skulle vi också busa, prata och mysa med vår lilla pojke, amma, natta honom och få i oss mat. NU ska jag också sova, lilleman har redan sovit flera timmar och vid 5-6 tiden brukar han vilja amma.



Natti natti på er!

/Maria - iphone

fredag 22 juli 2011

I love Dad!

Dagens bebis älskar sin pappa! Idag har han på sig Lundmyr-byxorna som det står "älskling" på. För han är ju vår älskling! Och en dregglis med stjärnor på, det behövs numer.. ;)


Så söt!

Nu åker vi ner på stan för lite ärenden. :)

/Maria - iphone

Svensk sommar

Igår tog vi två sköna promenader i solen. Vi har ungefär 250 steg från huset ner till vattnet och badplatsen. Så här fint var det där nere igår, idag däremot ser det ut som man skulle få sig en dusch om man gick ut.. Detta typiska svenska sommarväder! ;)






/Maria - iphone