måndag 30 april 2012

Kräk, bajs och ... frukt?!

Då lille W både kräkts och fyllt bajsblöja för tredje gången under kvällen, då både ombyten och blöjor tagit slut. Då var det bara att lämna det mysiga valborgsfirandet hemma hos mamma och pappa och hålla både tummar och tår för att det inte är magsjuka. Med oss hem fick vi frukt som vi ska njuta av här tillsammans i soffan jag och G!

Hoppas ni alla har en trevlig Valborg!

söndag 29 april 2012

Och så en toppensöndag!

Ännu en sådan härlig dag! Solen har varit varm och framme hela dagen och vi har varit ute mest hela tiden.

Lite bus på gräsmattan, mellis på framsidan, en tripp ner på stan för att köpa ny barnvagn, årets första mjukglass, pizza till middag och slutligen lite lekplatshäng. Jag passade även på att vårpimpa altanen medan lille W tog sin lur. Den här solen alltså, den fungerar lika bra som alla lyckopiller i världen!

Och nu, bildregn!!

lördag 28 april 2012

En sån där toppenlördag!

Solen lyser för första gången efter veckor av regn och mulet väder. Jag blev så lycklig och slängde direkt på mig en kjol när jag kom ur duschen.
Sen när W sov sin lur gick jag ut och passade på att ta hand om trädgården.
Så.Himla.Mysigt!
Jag märkte att jag kände mig riktigt lycklig i hela kroppen där jag sådde gräs, sallad, salladslök, morötter och blommor (första gången de känts som någon ide då vi äntligen har några soliga dagar framför oss). Vad jag älskar att ha en trädgård alltså!
Då lille W vaknade åkte vi hem till mormor där vi lekte och fikade ute.

Älska vår!

Och så lite bilder på det!

Tokigt

Här om dagen lekte William Hämta-tidningar-vid-mammas-säng-och-bära-in-dem-i-sitt-rum-till-pappa-som-sitter-där-och-väntar leken. Men sista gången kom han inte tillbaka, istället hörde man ett argt "Ouh ouh!". Lillen har krupit in bakom sängen, alltså in under sänggaveln och satt i mitten där det inte är några hyllor (så det är högre till "tak") och såg rädd ut. Han vägrade krypa ut och lyckligtvis kunde pappan nå honom och dra ut honom därifrån. Det var liksom sött och läskigt på samma gång!

fredag 27 april 2012

Och så till något positivt:

Alltså kolla in min nya sommarklänning! Fylld av lycka röck jag den från REA-stången i en outletbutik idag. Mycket, mycket nöjd (med både klänning och pris)!

Mer skit

Något mer som är himla skit, det är det här: Jag hade planerat så bra att jag skulle läsa någon kurs i sommar för att spara på föräldradagarna. Gustav ska ju jobba och W börjar inte förskola förrän till hösten så jag kan ju inte också jobba. Det är nog dessutom inte det lättaste att hitta så många sommarjobb nu. Och så missade jag såklart att söka kurserna i tid, och nu nu har jag fått antagningsbeskedet. Reservplats himla 782, 655 och 140. Ski-i-it också! Jag som tänkte optimistiskt att de nog hade massor av platser på distanskurser under sommaren..

Om att tvingas vila

En himla nackdel med mig är att jag har tendens att få värk i kroppen. Värk i knän och värk i muskelfästen. Varje gång jag börjar träna händer samma sak, jag blir alldeles inflammerad och får världens värk. Vilket ju egentligen betyder att jag måste ta det långsammare i starten, men hur kul är det då? Och nu, nu när jag satt fart igen och har kämpat på i nästan två veckor, ja då händer det. Det gör så ont i benen att jag inte ens fixar att ligga i sängen. Bara att vila då tydligen. Skit också. Lata-Maria tycker ju såklart det är rätt skönt med en himla bra anledning till att slippa dansa Zumba en timme denna fredagskväll. Men tränings-Maria tycker det är rent ut sagt skit. För det spritter i kroppen, den behöver och vill röra på sig..

torsdag 26 april 2012

Blåbär

Det blir inte annat än kladdigt när lille W får äta blåbär, men det är det värt då han verkligen älskar det.

Och det gör mamman också!

Några bilder från de senaste dagarna

Gustav gjorde god "fuskcheesecake" till oss en kväll.
Mamma gav mig vackra rosor i en söt korg.
Jag bakade chokladbollar till Ws ettårskalas!
En eftermiddag rensade W i jordgubbslandet.
Och sedan gömde han sig bakom pallkragarna.
En annan dag ritade lille W med sina kritor. Det blev små teckningar som ska sitta på inbjudningskorten till hans kalas!
Ja men på ett ungefär så.

Vad han kan!

Lille W har verkligen börjat förstå grejen med klosslådan!

onsdag 25 april 2012

"Städa"

Vi har nyligen börjat med en ny rutin här hemma, eller snarare byggt på den kvällsrutin vi redan har. Ett tag innan kvällsgröten har vi börjat med att städa ihop lillemans alla leksaker tillsammans. Vi slår på lite avslappningsmusik och plockar ihop leksakerna som finns utspridda överallt. Vi tänker att det passar bra som nedvarvning innan gröt och sova, samt att det kan vara bra att W får lära sig att man inte bara sprider ut leksakerna utan plockar även ihop dem när man är klar (för dagen). Sen är det ju himla skönt för oss vuxna att ha det avklarat redan innan vi lägger honom.
Ja, i alla fall. Hittills går det lite sisådär. Vi plockar ihop grejerna i hans backar och W står redo bredvid och slänger ut allt (han kommer nog snart på hur det hela går till). Idag hade han en lite extra skön stil! ;)

Så får man en mycket frustrerad mamma en helt vanlig onsdagsmorgon!

Dagen började med att lille W lyckades dra ner sin skål med yoghurt från köksbordet, jag hann fånga upp skålen, men all yoghurt den rann ut. Sen tyckte han det var väldigt roligt att kladda runt bland yoghurten för att sedan smeta runt den på duken och på stolen. Medan mamman desperat försöker torka upp kalaset och tvättar ur trasan, ja då går den där lille gullungen omkring i yoghurten, halkar omkull, reser sig, halkar omkull.. Ja ni förstår nu. En mycket kladdig liten kille. Till sist tog jag in honom till toaletten och tvättade av honom och sedan försökte jag agera mur för att stoppa den lille busen samtidigt som jag torkade upp. Svettigt, minst sagt.

Att man aldrig lär sig hur långa armar den lille busen har.

tisdag 24 april 2012

Bak och fram

Tidigare i dag, då Ws mormor hälsade på kom han på att man inte bara kan springa runt med bilen utan att man även kan sitta på den. Innan har han absolut inte velat sitta där. Men nu hoppade han av och på. Dock tyckte han det var bäst att sitta bak och fram, hoppa skulle man också göra och då kunde man samtidigt trycka igång allt ljud med rumpan!

måndag 23 april 2012

Det blir inte mycket sötare än så här:

Idag lämnade vi vagnen hemma när vi gick till lekparken. William gjorde sitt bästa och knatade på men ville helst stanna efter vägen och dra i grannarnas häckar (ja alltså häckar som i buskar) eller sticka iväg åt ett helt annat håll och stoppa grus i munnen. Det gick varken fort eller smärtfritt men så-hå sött det var. En liten kille som var ute och promenerade alldeles själv (en bit åtminstone). Väl framme i lekparken var det katten som var mest intressant!

Det där med Instagram

Tänkte att det var dags att sätta fart på mitt konto. Men alltså, fattar ingenting! Några snälla själar får gärna berätta lite hur det fungerar, för jag klickar runt men det verkar bara himla krångligt än så länge. Kanske lite blåst eller bara trög, men det ska nog gå att få fart på detta.

Jag heter i alla fall "msomimaria", lägg till mig så jag kan hitta till er! :)

Betyg

Igår fick jag ett mejl av min lärare där hon skrivit betyget på sista uppgiften och slutbetygt på kursen jag läste här första halvan av vårterminen. Trots väldigt få timmar och att de allra flesta var de trötta timmarna på kvällen, så lyckades jag lämna in allt i tid kamma hem ett VG. Möcket, möcket nöjd!
Bara höstterminen kvar nu alltså.

Ville liksom bara berätta det.

söndag 22 april 2012

Balle-ballong!

Idag kom William och hälsade på på mässan tillsammans med sin pappa och farmor. Han fick träffa Bamse som promenerade omkring bland montrarna med ballonger. Bamse var mycket intressant, lille W pekade och ropade "Dä!" men vågade inte gå ända fram. När pappan höll honom i famnen och Bamse ville ge honom en kram så passade lille W på att ta ett ordentligt tag om Bamses nos. Jag tror lille W hade velat ha den. Men, istället fick han en ballong och väl hemma så visade han minsann hur man gör med ballonger. Lite "ihihihihi" (försöker imitera skrapa-tänder-mot-ballong-ljudet) och föräldrar som höll andan eftersom vi trodde den skulle spricka, lite luta huvudet mot och bära runt på. Men allra helst försöka tugga på. Himla sött faktiskt!

Jodå, ballongen är fortfarande hel!

Då kör vi igen!

lördag 21 april 2012

Måste-bli-trött-igen

Nackdelen med att slumra till ett tag då man nattar bebisen är att man sedan blir jättepigg och inte kan somna. Jag som måste sova nu. Åh, jag önskar att jag bara låg kvar och fortsatte sova då jag var trött istället..

Hem, Familj och Energi mässan!

Idag jobbar jag med mamma och Britt på mässan. Idag pratar vi Rosenserien.

Välkomna till vår monter!

Öppettider: lördag 10-17 söndag 10-16

fredag 20 april 2012

Om att komma hem igen

Vilken känsla den var när tåget närmade sig "hemma". Var helt pirrig i magen för att få träffa min älskade lilla son igen. Kändes som vi varit borta en vecka, som vi varit utomlands (jo det är sant, G frågade på hemvägen om jag hade koll på passen, haha). Men vi hade bara varit borta strax över ett dygn, vi är nog inte vana vid att åka iväg så här helt enkelt. Men så fint vi har haft det alltså, det var nog precis vad vi behövde! Och vi har haft ordentligt med pusskalas med vår lille kille här hemma.
Nu ska den här trötta mamman slänga sig i sängen. Fredagsmys? Nja här känns det snarare som söndag eftersom vi nyss kommit hem från "helg".. :)

Man måste älska hotellfrukost

torsdag 19 april 2012

Fantastiskt!

Dagen och kvällen har varit fantastisk! Och alltså musikalen, spamalot, så galet bra. Som vi har skrattat!
Bjuder på en blandad bildkompott från kvällen innan gonatt. :)

På tåget

Så var vi på väg. Jag hade bestämt redan för flera dagar sedan att jag banne mig inte ska räkna några kalorier under vår Stockholmstripp. Nej, för nu ska vi bara njuta. Jag hann inte mer än sätta mig på tåget innan den här kom fram..